#TIPS&TRICKS

Cum să scapi de CICATRICI și semnele de la COȘURI

Scris de Ela la 03 aprilie 2018

Statisticile au arătat că 95% din toți oamenii de pe planeta noastră suferă de acnee la un moment dat în viața lor. Acneea și alte imperfecțiuni ale pielii pot fi provocate de zeci de cauze diferite de la obiceiurile alimentare la folosirea produselor greșite de îngrijire a pielii. Până în ziua de astăzi, nimeni nu a descoperit tratamentul universal pentru a vindeca pielea o dată și pentru totdeauna. Cu toate acestea, există unele tratamente naturale cu adevărat eficiente care te pot ajuta să obții o piele strălucitoare și sănătoasă, fără a utiliza orice remedii chimice sau chirurgicale.

Am adunat cele mai puternice sfaturi pe care bunicile noastre le-au folosit pentru a-și face pielea perfectă.

1. Cearcăne- Turmeric și suc de ananas

Turmericul poate ajuta la minimizarea cercurilor întunecate sub ochi prin producerea de efecte antioxidante și antiinflamatorii pe piele. Iată cum poți face o mască pentru a scăpa de cercurile întunecate:

Ia 2 linguri de pulbere de turmeric și 2 linguri de suc de ananas și amestecă-le pentru a face o pastă. Aplică pasta în zona de sub ochi și las-o să acționeze timp de aproximativ 10 minute. Curăță zona cu o cârpă moale. Repetă procedura în fiecare zi până când vezi rezultatele. Această mască va face, de asemenea, pielea de sub ochii tăi mai fină .

2. Arsuri solare și inflamații: avocado

Avocadoul conține vitaminele A, D și E, care ajută la calmarea pielii arse de soare, la creșterea producției de colagen și la reducerea inflamației pielii . O mască de față cu avocado se face în felul urmator:

Ia jumătate din fruct și presează-l cu o furculiță. Adaugă 2 linguri de apă caldă la pulpa de avocado și amestecă bine. Aplică amestecul în zonele afectate cu o perie și păstrează-l timp de 10 minute. Clătește masca cu apă călduță. Dacă ai pielea uscată sau sensibilă, ar trebui să adaugi 1 lingură de miere la mască.

3. Hiperpigmentare: cartofi + suc de lămâie

Cartofii conțin diferite vitamine și minerale, care sunt cu adevărat eficiente în tratarea hiperpigmentată a pielii, a petelor întunecate și a cicatricilor cauzate de acnee. Lămâia conține acid citric considerat a fi un agent natural de albire. Poți face o mască foarte eficientă cu aceste 2 ingrediente în felul următor:

Ia un cartof, spală-l bine, taie-l în bucăți mici și pune-le în blender. Pune cartofii într-un filtru și extrage sucul de cartofi. Stoarce o lămâie pentru a face suc de lămâie. Ia 4 linguri de suc de cartofi și 2 linguri de suc de lămâie și amestecă-le. Aplică amestecul pe zonele afectate cu o pensulă sau o dischetă demachiantă într-un strat gros. După aplicarea primului strat, lasă-l să se usuce la aer timp de câteva minute și aplică al doilea strat și apoi al treilea strat. Lasă masca peste noapte și clătește pielea cu apă caldă dimineața. Repetă tratamentul în fiecare zi timp de o săptămână. Dacă ai pielea uscată / sensibilă , poți adăuga 1 lingură de miere și 1 lingură de apă de trandafir pentru a menține zonele afectate bine hidratate.

Dacă ai piele uleioasă / mixtă, poți adăuga 2 linguri de făină de orez în mască. Amestecul poate fi depozitat în frigider timp de 3-4 zile.

4. Acnee: oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere conține acid acetic și microelemente precum potasiul și magneziul. Este un agent puternic de detoxifiere cu proprietăți antibacteriene și antifungice care te pot ajuta să combați acneea.

Ia o lingură de oțet de cidru de mere și amestec-o cu 2-3 linguri de apă filtrată sau distilată. Aplică amestecul pe piele cu o dischetă de bumbac după spălarea feței. Așteaptă până când se usucă Aplicați de două ori pe zi sau de fiecare dată după spălarea feței.

5. Cicatrici acnee: ceai verde

Ceaiul verde conține fenoli care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și oferă beneficii în tratarea țesutului cicatrician. Această compresă te va ajuta să scapi de cicatriciile provocate de acnee:

Pune 2 plicuri de ceai sau 2 linguri de ceai din frunze într-un castron. Se fierb 500 ml de apă și se toarnă peste ceaiul din castron. Când se prepară ceaiul, ia pliculețele de ceai sau frunzele de ceai. Ia o cârpă moale și curată și pune-o în castron și lasă lichidul să satureze țesătura. Pune cârpa umedă pe față și las-o timp de 5-10 minute. Poți aplica compresa de mai multe ori pe zi.

--